Termeni și condiții

Ultima actualizare în: iulie, 2023

INTRODUCERE:

Va multumim ca ați ales econstructii.ro, locul ideal pentru a inchiria, vinde sau a cumpara utilaje, echipamente sau autovehicule.

Pentru a fi corect informați despre toate condițiile de utilizare ale acestui site, vă rog să parcurgeți toate informațiile din această pagină, de fiecare dată când folosiți acest site.

Folosirea, incluzând vizitarea site-ului econstructii.ro, implică acceptarea in totalitate a termenilor și condițiilor ce vor fi detaliate în paragrafele următoare.

econstructii.ro are dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral Termenii si Conditiile oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site.

Nu putem garanta utilizarea discontinuă și neîntreruptă a site-ului. Este posibil să intervină erori, defecte, viruși sau alte comportamente dăunătoare pe site sau pe servere care să îl facă indisponibil. Vom lua toate măsurile pentru a limita și pentru a înlătura asemenea evenimente neplăcute în cel mai scurt timp posibil. Nu aveți dreptul să interveniți în operarea site-ului nostru și nici să luați vreo măsură de intervenție asupra echipamentului nostru informatic, indiferent de motiv și indiferent de rezultatul obținut.

Ne rezervăm dreptul de a înceta sau restricționa accesul oricărei persoane la site în orice moment, fără o notificare prealabilă și fără răspundere, în cazul în care constatăm nerespectarea prezenților Termeni și condiții sau ineficiența raporturilor dintre părți prin intermediul site-ului.

DEFINIȚII ȘI TERMENI

Site = pagină web econstructii.ro (și moderatoriii săi), cu toate aplicățiile și secțiunile acesteia

Utilizator = orice persoană fizică și/sau juridică, în vârstă de cel puțin 18 ani, care accesează site-ul econstructii.ro indiferent de motiv.

Anunț = ofertă publică lansată de un Utilizator prin care este prezentat un produs sau serviciu cu scopul vânzării sau închirierii.

Vânzător = Utilizatorul site-lui econstructii.ro care oferă spre vânzare și/sau închiriere unul sau mai multe produse

Cumpărător = Utilizatorul site-ului econstructii.ro care cumpără una sau mai multe produse  afișate pe econstructii.ro

Contul econstructii.ro = înregistrare personalizata creata pe site-ul econstructii.ro cu scopul publicarii propriilor oferte/servicii, care permite salvarea tuturor datelor necesare utilizarii serviciului econstructii.ro. Accesul la cont se face pe baza unei adrese de email unice, careia i se atribuie o parola pentru serviciul econstructii.ro.

Moderatori = Persoane special instruite de catre Furnizor. Aceste personane verifică un Anunț înainte că acesta să apară pe site.

Termeni și condiții = prezentul contract de utilizare, care defineste regulile si conditiile pe care orice persoană fizică și/sau juridica trebuie sa le respecte.

DACĂ NU SUNTEȚI DE ACORD CU PREZENȚII TERMENI, NU COMPLETAȚI FORMULARUL DE ÎNREGISTRARE, NU VĂ AUTENTIFICAȚI CU CONTUL ȘI PAROLA INDIVIDUALĂ.

Furnizor = econstructii.ro este marcă înregistrată a SC TITAN EVOLUTION S.R.L, înfintată în anul 2016, cu sediu social la adresa Sebis, B-ul Victoriei, Bl. A4, Ap. 4 Arad, cu Codul Unic de Înregistrare 35736558, nr. Reg. Com. J2/323/2016

PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Întregul conținut al paginii econstructii.ro, prin conținut înțelegându-se imagini, texte, grafică, inclusiv Anunțul în formă publicată pe site pentru care Vânzătorul cedează dreptul de utilizare, neexclusiv, în favoarea Furnizorului, aplicații, link-uri și orice alt conținut audio-vizual, cât și design-ul grafic, codul sursă și orice alte date și informații aparțin Site-ului, Furnizorului și afiliaților acestuia. Aceste informații sunt protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996, Ordonanța de Urgență a Guvernului 123/2005 și legea 329/2006, care privesc dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Informațiile publicate pe econstructii.ro nu pot fi publicate, transmise, copiate prin orice metodă fără acordul scris al reprezentantului legal al Furnizorului. Nerespectarea acestor condiții se pedepsește conform legii în vigoare.

Niciun utilizator nu dobândește, prin folosirea, navigarea și accesarea site-ului vreun drept sau vreo licență de utilizare a vreuneia dintre informațiile de pe site sau vreu drept de proprietate intelectuală/industrială asupra produselor și/sau serviciilor comandate de pe site. Niciun utilizator nu are dreptul de a utiliza un dispozitiv automat sau manual pentru a monitoriza materialele disponibile pe site. Informațiile sunt stocate pe serverele care aparțin sau care sunt închiriate de către Site, accesul oricărui utilizator neautorizat este interzis. În caz de încercare și/sau accesare, fără drept, a acestor servere, fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform legislației române în vigoare.

Publicand un anunț pe site-ul econstructii.ro tu afirmi, garantezi și susții că deții toate drepturile de autor pentru imagini, text și conținut și nu încalci dreptul de proprietate intelectuală al unei terțe părți. Tu ești singurul răspunzător pentru tot ceea ce postezi și de consecința publicării unui Anunț. De asemenea, ești de acord ca Anunțurile publicate pe site-ul econstructii.ro pot fi puse la dispoziția publicului de către Furnizor pe toate și oricare dintre platformele sale on-line și prin oricare alte mijloace, precum: televiziune, radio, bannere, Internet, panouri publicitare sau comunicate de presă.

ACCEPTAREA CONDIȚIILOR

Utilizarea site-ului econstructii.ro presupune acceptarea necondiționată și în totalitate a acestor Termeni și Condiții. Prin utilizarea site-ului econstructii.ro, se intelege atât accesarea, vizitarea, înregistrarea unui cont pe site, cât și/sau folosirea serviciilor de publicare pe Site a anunțurilor pentru vânzarea, cumpărarea sau închirierea de bunuri sau servicii.

Fiecare Utilizator care accesează site-ul econstructii.ro și/sau care oferă informații cu caracter personal prin intermediul formularelor disponibile pe Site își dă consimțământul ca datele sale să fie colectate și prelucrate de catre Furnizor pentru prestarea în condiții optime a serviciilor precum și în scopuri de marketing, cu respectarea și fără a fi prejudiciate drepturile persoanei vizate în contextul prelucrării datelor cu caracter personal, respectiv informarea persoanei vizate, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Totodată, Utilizatorul are dreptul să se opună prelucrării datelor personale care îl privesc și să solicite ștergerea datelor.

Întreaga răspundere civilă și penală pentru informațiile publicate și/sau transmise în Internet de către utilizator, precum și pentru consecințele care pot apărea în urma acestor activități, revine în exclusivitate utilizatorului.

econstructii.ro își rezervă dreptul de a înceta furnizarea serviciilor sale către orice utilizator, în cazul în care acesta a încălcat una dintre condițiile menționate mai sus.

Datele de autentificare sunt confidențiale. Îți recomandăm să îți iei măsuri de precauție și să îți alegi o parolă puternică, pe care să nu o dai nimănui.

DESCRIEREA SERVICIILOR

Serviciile oferite prin intermediul site-ului econstructii.ro se adresează în special utilizatorilor de Internet.

Furnizorul, prin site-ul econstructii.ro, oferă utilizatorilor acces la o serie de servicii și informații care includ: mijloace de comunicare, servicii de vânzare-cumpărare, servicii de mică publicitate, servicii de promovare și contact cu piață, informații și știri originale sau preluate. Aceste servicii pot include și publicitate, sub forme vizuale sau scrise, iar vizitarea site-ului de către dumneavoastră constituie acceptarea acestui mod de prezentare. Publicitatea este necesară site-ului econstructii.ro pentru furnizarea serviciilor sale.

Totodata trebuie sa înțelegeți că serviciile oferite de econstructii.ro pot include anumite comunicate, precum si anunțuri legate de noi funcționalități, mesaje administrative și newsletter-e, și că acest tip de comunicare este considerat ca făcând parte din statutul de utilizator și puteți opta pentru neprimirea lor, prin accesarea link-ului de dezabonare de la sfârșitul newsletter-ului.

econstructii.ro oferă utilizatorilor servicii de contact direct cu piața utilajelor de constructii din România, atât sub formă de informație brută, cât și sub formă de prezentări, articole, știri, texte promoționale.

Furnizorul nu își asumă nici o răspundere în cazul în care anumite informații sunt furnizate cu întârziere, sunt pierdute, șterse sau nu pot fi stocate pe serverele noastre din orice motive. De asemenea, Furnizorul nu își asumă nici o răspundere pentru consecințele care pot apărea datorită întârzierii, pierderii sau inexactitatii infomatiilor publicate sau existente pe site-urile proprii.

METODE DE PLATA

Card de debit/credit: acceptăm Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.

Se vor emite facturi pentru servicile plătite. În urmă achiziționării unui pachet de servicii se va emite o factură proforma, iar după efectuare plății se va emite factură fiscală. 

Implicit plata oricarui pachet de servicii este recurentă.

Plata se va realiza automat dacă suma este disponibilă în contul abonatului inainte de expirarea pachetului de servicii.

Abonatul poate oricand dezactiva plata recurentă pentru un pachet accesand sectiunea de abonamente din interfata de client.

VALABILITATEA ANUNȚURILOR

Anunțurile expiră la 30 de zile de la publicare. Cele cumpărate în avans sunt valabile până ce utilizatorul le consumă sau până isi dezactiveaza contul. 

LICITATII PENTRU RECLAME

e-construcții.ro va oferă, prin intermediul licitațiilor online, posibilitatea de a achiziționa spațiu de reclame în diferite zone ale platformei noastre.

Licitațiile se organizează din dată de 1, ora 12:00 până în 20 a fiecare luni, ora 12:00, pentru reclamele ce vor apărea începând luna următoare.

Utilizatorul care câștigă licitația, în dată de 20 ORA 12:01, a fiecărei luni, are  termen de plata al proformei 24h. În cazul în care plata nu este efectuată pe durata acestei perioade de timp, în dată de 21 a lunii, ora 12:01, licitația va fi redistribuită utilizatorului aflat pe următorul loc în clasamentul licitației. Această procedura se aplică în limita primilor 5 utilizatori din clasament.  Câștigătorul licitație, poate prelungi perioada de afișare a reclamei  pentru o altă luna, la același preț, dacă plătește proforma  emisă  pentru prelungire, în urmă expirării reclamei pentru luna anterioară. În cazul în care utilizatorul nu dorește o prelungire,  poziția pentru reclamă va fi eliberată și va fi disponibilă pentru o nouă licitație.

REGULI DE POSTARE

Pentru ca timpul pe care îl petreci utilizând platforma e-construcții.ro să fie folosit în mod cât mai eficient am creat o serie de reguli, care vor facilita o interacțiune cât mai bună cu alți utilizatori și companii. Dorim să creem un loc în care utilizatorii vin cu plăcere și își pot desfășura activitatea dorită cât mai ușor.

Va rugăm să citiți și respectați regulile de mai jos pentru că acțiunile dumneavoastră să nu ducă la sancțiuni sau anularea contului. 

Ca utilizator sunteți responsabil de propriile acțiuni precum și de consecințele pe care acestea le pot avea, în urma publicării materialelor pe care le încărcați, puneți la dispoziție în mod public pe contul dumneavoastră e-construcții.ro.

 • Anunțurile trebuiesc publicate în limba română și limbajul folosit va fi unul adecvat unui loc 
 • Nu este acceptată folosirea unui limbaj obscen în cadrul platformei e-construcții.ro
 • Un anunț este valabil pentru un singur produs sau serviciu. Va trebui să publici mai multe anunțuri dacă oferi spre vânzare/închiriere mai multe produse sau servicii.
 • Anunțurile multiple pentru același produs sau serviciu, vor fi respinse și retrase de pe site.
 • Datele profilului creat pe site-ul e-construcții.ro trebuie să fie reale, complete și actualizate. Nu sunt permise înregistrări multiple cu aceeași adresă e-mail.
 • Este interzis să adăugați anunțuri în categorii care nu au legătură cu conținutul anunțului.
 • Este interzisă includerea unui anunț în mai multe categorii.
 • Este interzisă postarea unui anunț cu caracter publicitar.
 • Este interzisă includerea mai multor bunuri sau servicii într-un singur anunț.
 • Dezactivarea unui anunț cu scopul repostarii acestuia, va fi penalizată prin neacceptarea noul anunț pe site.
 • Anunțul publicat într-un județ este vizibil atât în toată România cât și în județele vecine, de aceea nu este necesară (și nu va fi acceptată) publicarea aceluiași anunț în mai multe județe.
 • Folosirea de majuscule în titlu anunțului cu scopul de al face cât mai vizibil nu este permisă.
 • Vor fi eliminate din titlu cuvinte nerelevante pentru produsul sau serviciul comercializat (exemplu: ofertă, urgent, etc.).
 • Titlul anunțurilor legat de produse trebuie să conțină marca și modelul produsul.
 • Pentru anunțurile din categoria Locuri de muncă este obligatoriu că titlul să conțină tipul locului de muncă oferit.
 • Nu se acceptă anunțurile prin care utilizatorii site-ului e-construcții.ro s-ar putea simți discriminați pe critreriul rasei, naționalității, limbii, religiei, sexului sau orientării sexuale, etniei, bolilor sau apartenenței la o categorie defavorizată.
 • Este interzisă publicarea de produse erotice și obscene, servicii și oferte de muncă mascate, care fac referire la /implică activități sexuale.
 • Nu este permisă postarea unui anunț pentru comercializarea sau promovarea a unui produs/serviciu care este ilegal.
 • Nu este permisă postarea unui anunț care are că scop direcționarea traficului către alt website.
 • Nu este permisă postarea anunțurilor cu scopuri defăimătoare sau calomnioase la adresa altor persoane.
 • Nu este permisă postarea unui anunț cu caracter de apel sau scop umanitar.
 • Imaginile utilizate în anunț trebuie să fie actuale și făcute de utilizator. Vă rugăm să atașați poză/pozele în formatul original și care corespund cu bunul dumneavoastră.
 • Imaginile utilizate trebuie să fie clare și să reflecte starea actuală a produsului oferit.
 • Imaginile care nu au legătură cu produsul/ /serviciul comercializat vor fi șterse de către moderatorii site-ului e-construcții.ro
 • Imaginile utilizate trebuie să nu aibă nici o restricție, deoarece este interzisă utilizarea unor imagini care sunt grevate de drepturi ale unor terți, în special de drepturi de proprietate intelectuală ale unor terți.
 • Imaginile care conțin watermark-uri, sigle sau alte însemne ale altor website-uri concurente vor fi șterse de către moderatorii site-ului e-construcții.ro
 • După dezactivarea contului și retragerea tuturor anunțurilor de pe site, nu putem garanta eliminarea imediată a rezultatelor de căutare în motoarele de căutare. Indexarea motoarelor de căutare este independentă de site-ul e-construcții.ro

În situația în care se încearcă publicarea unui anunț care face referire la una dintre acțiunile interzise prezentate mai sus, ne rezervăm dreptul de a elimina anunțul fără anunțarea în prealabil a deponentului utilizator.

Dacă i se solicită de către un utilizator, e-construcții.ro poate investiga și verifica afirmațiile și poate hotărî dacă informațiile respective trebuie îndepărtate. Vă rugăm să folosiți opțiunea de notificare a moderatorului pentru orice informație care vi se pare suspectă, ilegală, defăimătoare pe acest site.

RĂSPUNDEREA PENTRU CONȚINUTUL ANUNȚURILOR

Se vor efectua verificări ale anunțurilor publicate pe e-construcții.ro de către Moderatorii Furnizorului cu scopul de a înlăturarea anunțuri incomplete, evident incorecte și/sau care nu respectă prevederile prezentului document, încercând astfel să se ofere potențialilor vanzători/cumpărători o bază de date care să conțina un număr cât mai mic de anunțuri eronate.

Furnizorul nu verifică anunțurile în ceea ce privește corectitudinea sau caracterul complet.

Furnizorul nu garantează pentru corectitudinea sau caracterul complet al anunțurilor.

Furnizorul exclude orice garanție și răspundere pentru conformitatea anunțurilor cu prevederile legale.

Furnizorul exclude în special orice garanție sau răspundere care derivă din faptul că contractele de vânzare-cumpărare negociate sau încheiate pe baza anunțurilor publicate pe site-ul econstructii.ro nu sunt valabile în conformitate cu legislația aplicabilă, sau au drept rezultat dezavantaje juridice sau economice pentru una sau ambele părți ale contractului de vânzare-cumpărare.

ȘTERGEREA ANUNȚURILOR, RESTRICȚIONARE, DENUNȚARE UNILATERALĂ ȘI ALTE MĂSURI

Furnizorul poate lua următoarele măsuri dacă există suficiente indicii că un Utilizator a încălcat prevederile legale, drepturile terților sau prezențele Termeni și Condiții sau dacă Furnizorul deține orice alt interes legitim:

 • ștergerea anunțurilor sau altor conținuturi inserate pe econstructii.ro;
 • întârzierea anunțurilor sau altor conținuturi inserate pe site-ul econstructii.ro;
 • emiterea de avertismente către Utilizatori;
 • limitarea sau restricționarea (termporara sau permanentă) a utilizării site-ului econstructii.ro sau accesului la econstructii.ro.

Furnizorul poate șterge anunțurile dacă acestea încalcă acest set de Termeni și Condiții, drepturile unor terți prin conținutul sau prin modul lor de prezentare, sau orice prevederi legale aplicabile.

Furnizorul poate restricționa în mod final și definitiv accesul unui Utilizator la site-ul  econstructii.ro, dacă acesta a încălcat în mod repetat prezențele Termeni și Condiții sau dacă a făcut acest lucru în circumstanțe deosebit de grave, sau dacă există alte motive importante.

Atunci când accesul unui Utilizator este restricționat, acesta nu mai poate utiliza pagina site-ului econstructii.ro și nu mai poate înregistra un nou cont de Utilizator.

Utilizatorii pot oricând denunță unilateral contractul de utilizare. În acest scop, un participant poate solicită ștergerea contului de Utilizator oricând.

Furnizorul poate denunță unilateral contractul de utilizare oricând, cu un preaviz de denunțare unilaterală de 15 zile. Dreptul de restricționare a accesului rămâne neafectat.

CLAUZĂ DE EXONERARE DE RĂSPUNDERE

Vânzătorul eliberează econstructii.ro de orice pretenții ale unor terți împotriva econstructii.ro datorită încălcării drepturilor lor de către anunțul vânzătorului sau de către orice altă utilizare a paginii web econstructii.ro de către utilizator. Prin această, vânzătorul își asumă și obligația de suportare a cheltuielilor necesare pentru apărarea drepturilor econstructii.ro, inclusiv orice taxe judiciare și legale. Această regulă nu se aplică dacă și în măsura în care vânzătorul nu este responsabil pentru încălcarea drepturilor.

În cazul unui conflict, te rugăm să ne contactezi și vom căuta o rezolvare amiabilă, urmând îndeaproape reglementările în vigoare. În cazul agravării conflictului și dacă rezolvarea amiabilă a eșuat, va fi necesar să apelăm la instanțele judecătorești competențe.

econstructii.ro nu are nicio implicare în relația Vânzător-Curier-Cumpărător și nu își asumă nici o responsabilitate pentru eventualele neînțelegeri sau deficiențe intervenite până și după livrarea produsului.

Prin acceptarea termenilor și condițiilor de utilizare a platformei, utilizatorul este direct responsabil de conținutul anunțurilor publicate, proprietarul platformei online fiind exonerat de orice tip de daune morale sau materiale cauzate unor terțe persoane de conținutul anunțului publicat. Utilizatorul va fi ținut direct răspunzător pentru prejudiciile cauzate de conținutul anunțurilor.

MODIFICĂRI DE CONȚINUT

Modificări ale prețurilor vor fi anunțate prin furnizarea unei liste de prețuri care poate fi accesată prin Internet. Noul preț al anunțului se va aplica pentru anunțurile ce se vor introduce după modificarea prețului, pentru anunțurile inserate în baza de date și a căror valabilitate a fost prelungită de la dată completării sau a modificării prețului.

Furnizorul are dreptul de a modifică Termenii și Condițiile pentru utilizarea secțiunii publice oricând, fără dezvăluirea motivelor.

CONTACT

Pentru mai multe informații consultati Politica de Cookie-uri si Politica de Confidentialitate. Daca aveti alte întrebări, ne puteți contacta la adresa de email : office@econstructii.ro

eConstrucții folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii